TüP BEBEK TEDAVISI NE KADAR - AN OVERVIEW

tüp bebek tedavisi ne kadar - An Overview

tüp bebek tedavisi ne kadar - An Overview

Blog Article

Anne ve baba adaylarının unutmaması gereken ise, herhangi bir sağlık sorunu bulunmayan, sağlıklı çiftlerin dahi istedikleri zaman gebe kalmayı başaramadıklarıdır.

Kronik hastalıkları nedeniyle bazı ilaçlar kullanma zorunluluğu olan kişilerin; kalp, tansiyon, şeker, ağır kesiciler ya da antibiyotik gibi ilaçları kemoterapi sırasında kullanmalarında bir sakınca bulunmamaktadır.

Tüp bebek tedavisi sırasında bazı ağrı ve rahatsızlık hissi olabilir. Özellikle yumurtalık uyarımı ve yumurta toplama işlemi sırasında hafif bir ağrı hissi yaşanabilir.

Çiftlerin sağlık durumunda bir sıkıntı olmadığı sürece tedavi periyotları arasında dinlenme süreleri bırakılarak tüp bebek tedavisinin tekrarlanmasında bir sıkıntı bulunmamaktadır.

Yan etki süreleri bireyden bireye değişebilir, ancak genellikle kemoterapi ve radyoterapinin yan etkileri tedavinin sona ermesinden sonra birkaç hafta içinde azalmaya başlar. Bazı yan etkiler ise daha uzun sürebilir ve iyileşme süreci tedaviye bağlı olarak değişebilir.

Başarısız tüp bebek tedavilerinde akla gelen ilk neden, embriyo ile ilgili sorunlardır. Embriyonun yapısında mevcut olan çeşitli bozukluklar ya da sorunlar gebe kalmaya engel teşkil edebilir.

Tüp bebek tutmazsa ne yapılır?, Tüp bebek tedavisi sonucunda gebelik elde edilemedi ise, detaylı bir değerlendirme yapılarak uygulanan yumurtalık uyarım protokolüne verilen yumurtalık yanıtı değerlendirilir.

Anne ve baba adaylarının yapacakları deneme sayısı tamamen kendi isteklerine kalmıştır. Deneme sayısı konusunda bir sınırlandırma bulunmaz. Ancak çiftler deneme sayısı konusunda 3 denemeden sonraki tüp bebek tedavilerinde başarının etkin bir şekilde artmayacağını bilmelidir.

Aynı zamanda uyuz hastalığıyla enfekte kişilere karşı dikkatli olmak ve teması reduce etmek, hastalığın kontrol altına alınmasına yardımcı olabilir.

Her dışkılama sonrası makat bölgesi tahriş edilmeden temizlenmeli, ağrılı hemoroid oluşmuşsa doktora bilgi verilmelidir. Sivilceler sıkılmamalı, ufak kazalar sonrası oluşan kesik, sıyrık ve yaralar enfeksiyon açısından takip edilmelidir.

Doktorunuz aksi bir tavsiyede bulunmadıysa ve siz de rahatsanız tüp bebek tedavisi sırasında cinsel ilişki genellikle güvenlidir. Ancak embriyo transferinden sonra doktorunuzun önerilerini öğrenene kadar cinsel ilişkiden kaçının.

Yumurtalık kistlerine ise kötü huylu olmadıkları sürece herhangi bir cerrahi işlem yapılması önerilmemektedir. Zira yapılan her cerrahi işlem yumurtalık rezervinin azalmasına see it here neden olabilir.

Birinci basamak sağlık hizmeti sunan aile hekimleri de uyuz teşhisini koyabilir ve başlangıç tedavisini önerebilir. Ancak, kesin teşhis ve tedavi planı için dermatolog tarafından değerlendirilmeniz en doğrusudur.

Beslenme konusunda daha ayrıntılı bilgi için onkoloji tedavisi sürecinde beslenme konusunda deneyimli bir beslenme ve diyet uzmanına site web başvurabilirsiniz.

Report this page